Arbeid og næring

Møt næringsrådgiverne

Byer og regioner kjemper om å tiltrekke seg nye næringsaktører.
Dag, Jørgen og Gillian skal bidra til at flest mulig velger Larvik.

–Og det er mange grunner til å velge Larvik, sier næringsrådgiver Jørgen Johansen som spesielt trekker frem Larviks sentrale beliggenhet midt mellom Vestfold og Grenland som en viktig faktor. Fra Larvik når du et stort marked med byene Skien, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Horten innen en halvtimes reise, sier han.

400.000 innen en halvtime
–I tillegg er veien til Europa kort med SuperSpeed til Danmark og Torp flyplass et kvarters kjøring unna. Med nye E18 gjennom Larvik, blir avstandene enda kortere, for ikke å glemme dobbeltsporet toglinje mellom Larvik og Porsgrunn. I 2018 tar det 12 minutter fra Larvik sentrum til Porgrunn med tog!

–Beliggenheten helt inntil Grenland er vi alene om i Vestfold, samtidig som veien til de andre Vestfoldbyene er svært kort. Med 400.000 innbyggere innenfor en halvtimes kjøring har virksomheter tilgang til et stort marked, både med tanke på potensielle kunder og rekruttering av kompetanse, sier Johansen.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Fra Larvik når man 6 byer og 400.000 menneskser innen en halvtime. Og i 2018 blir Grenland enda nærmere med nye toglinjer og 12 minutter fra by til by.

NÆRINGSRÅDGIVERNE BISTÅR MED

  • Fakta om Larvik og det lokale næringsliv
  • Finne tomt eller lokaler egnet til din virksomhet
  • Finne partnere og støttespillere for å videreutvikle din virksomhet
  • Praktiske råd og bistand om hvordan du kan starte egen virksomhet
  • Oversikt og innsikt i regionale og kommunale planer og retningslinjer for arealer, etableringer og næringsutvikling
  • Bistand i dialog med øvrige virksomheter i kommunen og regional/ statlig myndighet
  • Å diskutere andre spørsmål du måtte ha om å investere og drive virksomhet i Larvik

Les mer på larvikkommune.no/næring

Bistår gründere
Tre personer er ansatt i Larvik kommune for å ta vare på det eksisterende næringslivet og for å friste flere aktører til å etablere seg i kommunen. Dag Trygve Enden og Jørgen Johansen er begge næringsrådgivere. Gillian Hockly jobber som etableringsrådgiver, med et spesielt fokus på gründere. 

– Vi ønsker å legge til rette for gründere, og det er viktig at vi ikke sover i timen med tanke på å stimulere til nye arbeidsplasser her i Larvik, sier Gillian. Min rolle som etableringsrådgiver er å hjelpe gründerne i gang. Dette innebærer å bruke kommunens nettverk til å sette de i kontakt med de riktige menneskene. Det kan være advokater, regnskap, kontorlokaler osv. Dessuten finnes det mange gratiskurs her i Vestfold som kan være relevante, og alt jeg gjør er gratis, sier Hockly.

Les også: Fra Facebook til Fritzøe brygge

Norske Helene og spanske Miguel møttes mens de jobbet hos Facebook i Barcelona. Nå driver de sosiale medier-byrået "Singlot" fra Larvik, og er en av flere gründere som etableringsrådgiver Gillian Hockly har bistått.

Et attraktivt sted å bo
– Vi vet at bostedsattraktivitet blir stadig viktigere for næringsaktører som ønsker å etablere seg, sier Dag Trygve Enden.

Det er viktig å kunne tilby de ansatte gode boliger, kulturtilbud, tilgang til natur og rekreasjon osv. Og der mener jeg Larvik har det aller meste. En kystlinje som få kan måle seg med, et kulturtilbud som vekker nasjonal oppmerksomhet og et variert boligmarked med svært gode kvaliteter – for å nevne noe.

5 boligprosjekter med utsikt til havet
Visste du at Larvik er en av få byer med direkte havutsikt?

– Larviksommeren er et eksempel på Larviks unike kvaliteter som bokommune. Tenk at Stavern har blitt kåret til Norges beste sommersted fire år på rad! Foran kjente sommersteder som Kragerø, Tønsberg og Sandefjord. Det synes jeg sier mye om Larvik sine bokvaliteter.

–Og slike kvaliteter skal vi bli enda flinkere til å synliggjøre for næringsaktører i tiden fremover.

A forest with a wiew: finnes det en vakrere byutsikt enn den fra Bøkeskogen og ut i horisonten?
Hvilke andre byer har 3 store bystrender? Her fra batteristranda ved Farris bad
Bob Dylan, Sting, Elton John og Neil Young de siste fire åra. Stavernfestivalen er en av norges største og viktigste musikkfestivaler.