Blålysregionen

VI TILBYR VALGFRIHET

Når fremtidig lokalisering av Politihøgskolen skal utredes er det naturligvis viktig at det er Politihøgskolens og de undervisningsfaglige behovene som står i sentrum

Larvik kommune vil derfor tilby skreddersøm når det gjelder de behov og ønsker som melder seg når de politifaglige vurderingene er lagt til grunn. Det være seg hvor mye av undervisning og trening man ønsker lokalisert på samme tomt, hvilke behov man har for skjerming og hvilke behov for studentvelferd etc.

Vi ønsker å gi Politihøgskolen gode valgmuligheter i den videre utredningen og tilbyr to alternative tomter med særegen profil og individuelle styrker.

VI TILBYR VALGFRIHET

 • Politihøgskolens behov er i fokus. Mulighet for skreddersøm av lokasjon, inn­hold og finansieringsløsninger

 • Mulighet for å opprettholde og øke ak­tiviteten ved Justissektorens kurs og øvings­senter

 • Larvik har lokasjoner som er klare og kan realiseres raskt

Basert på våre erfaringer og tidligere utredninger, vil begge tilfredsstille kravene til en ny Politihøgskole. Begge alternativene legger til rette for samspill med Justissektorens kurs- og øvingssenter (JKØ) og sikrer mulighet for å videreutvikle JKØ sine aktiviteter i Fredriksvern Verft. Begge tomtealternativer kan kombineres med nært beliggende øvelsesområder i skjermede omgivelser»

Våre alternativer kan realiseres raskt og er fleksible med skreddersøm av Politihøgskolens behov.

Larvik kommune vil bidra til å finne den beste løsningen sammen med Politihøgskolen

Bergeløkka

 • Beliggenhet direkte ved E18. Gangavstand til tog- og busstasjon, samt Larvik sentrum med alle servicetilbud

 • Fantastiske trenings- og rekreasjonsmuligheter med Farris- vannet, Bøkeskogen og Vestmarka rett utenfor døren

 • Sambruksmuligheter i eksisterende idrettsanlegg 500 meter unna (Friidrettsbane, fotballbaner, lysløyper for løping og ski)

 • Hammerdalen næringsområde har fokus på grønn energi. En Politihøgskole på Bergeløkka kan realiseres som plusshus og BREEAM Nor sertifiseres

 • Eksisterende fasiliteter som studenthybler, bibliotek, treningssenter, serveringssteder og kulturtilbud i Hammerdalen

Bergeløkka er en del av Hammerdalen, Treschow Fritzøes gamle ærverdige industriområde, som nå er en grønn og fremtidsrettet bydel. Bydelen strekker seg langs Farriselva fra Larviks indre havn til bredden av Farrisvannet.

I Hammerdalen er grønn energi i fokus og miljøaspektet er derfor et bærende element ved nye etableringer. Det gjelder også for Bergeløkka. En ny Politihøgskole kan realiseres som et plusshus og BREEAM Nor sertifiseres.

Bergeløkka kombinerer fantastiske trenings- og rekreasjonsområder med svært god adkomstmuligheter med bil, tog og buss. Med 80 daa. tomt har Politihøgskolen mulighet til å bygge fremtidens campus basert på politiets egne behov.

Sjøparken

 • Spennende arkitektur, øyboliger, sjøluft og rolige omgivelser, alt i gangavstand til Stavern og kort vei til Larvik

 • Synergi med eksisterende og fremtidig næringsklynge i idylliske og historiske Agnes

 • Gangavstand fra Justissektorens- kurs og øvingssenter på Fredriksvern Verft i Stavern

 • Forsterker og bygger videre på det Stavern allerede har som by og studentby i dag

 • En grønn, miljøvennlig og fremtidsrettet løsning for bolig, næring og undervisning

Med sine 250 mål ligger Sjøparken på idylliske og historiske Agnes, ved innkjøringen til Stavern. I det tidligere industriområdet, hvor fyrstikk og sponplate var velkjente merkevarer, utvikles nå morgen- dagens grønne bolig- og næringsområde.

Sjøparken sin særegne arkitektur gir rom for et unikt bo- og arbeids- miljø. Hos oss kan morgendagens student- og undervisningsfasiliteter skreddersys Politihøgskolens behov og forsterke Staverns iboende ressurser og kvaliteter som studentby.

Studentene vil ha tilgang til rundløype, buldresenter, barnehage, by- sykler, strender, natur og sjø/ friluftsliv rett utenfor døra. Til sammen er det 90 Daa. med tur- og rekreasjonsmuligheter, og hele 1,5 km strand- sone. Hvis kvaliteter som frisk luft, idylliske og fredelige omgivelser, direkte tilgang til havet er viktig kan Sjøparken oppfylle alle disse krav.