Byutvikling

Oasen i passasjen

SUNT FOKUS: Nystartede Kolonialen byr på økologiske matvarer og god atmosfære. Tone Brandsæter er glad for å kunne tilby folk noe mer enn det som finnes i tradisjonelle dagligvarebutikker.
Det er tidlig morgen i den vesle passasjen mellom Kongegata og Sigurdsgate. Duften av nykvernet kaffe kiler i nesa, og lubne skoleboller frister på disken.

Folk er ute etter den gode følelsen, og den får de på Hungry Heart.
–Selv om Larvik ikke er så stor og urban, så har folk behov for et sted å sette seg nedpå når de er i farta, sier Tone Brandsæter mens hun mekker kaffe med vante hender. Kafeen hennes har blitt en oase for alle som liker det lille ekstra.
–Flere av kundene mine har flyttet tilbake til Larvik etter flere år i Oslo eller andre store byer med gode kafétilbud, og her tilbyr vi kanskje noe av det de savner. Hun forsvinner inn på det lille kjøkkenet, og kommer tilbake med et brett fullt av sunne wraps. Kjølehylla er allerede full av næringsrike smoothies i alle regnbuens farger.

Folk synes det er hyggelig å handle i små spesialforretninger, da får de det lille ekstra som de ikke finner på kjøpesenteret.
– Folk er glad i sentrum, det merker jeg hver eneste dag.

HUNGRY HEART OG KOLONIALEN

Cafe, landhandel og livsstilskonsept i Larvik. Fokuserer på ekte, kortreist, økologisk mat.  

Inkluderer kafédrift, kursing i livsstil og sunn mat, yoga og mindfulness. Holder til i byens triveligste bakgård, midt i Larvik sentrum

www.hungryheart.no

 

– Vår visjon er å inspirere folk til et sunnere liv ved å tilby mat som gjør godt for både kropp og sjel. Trivsel og helse henger sammen med et sunt kosthold, og vi tilbyr også yoga i tredje etasje, forteller hun. 
Tone var fast bestemt på å starte en kafé med en tydelig helseprofil, men tilbudet er stort nok til å dekke alle behov.
– Vi har fokus på ekte, hjemmelaget mat. Selv om basene våre er grønne har vi også tilbud med kjøtt og fisk for de som vil ha litt mer å bite i.

I det lune lokalet tvers over det lille torget har hun nylig åpnet Kolonialen, en liten dagligvarehandel med et tilbud som strekker seg ut over det man finner i kjedebutikkene.
Norskproduserte oster, Røros-melk og fløyelsmyk yoghurt sloss om plassen i hyllene.
– Tre ganger i uka kommer Ingunn Gjone med sine hjemmebakte bakevarer, da er det ofte kø her.

I dag har hun satt fram et brett med grove rundstykker, og i hyllene bak diskene ligger fristende brød på rekke og rad.
– Jeg merker at folk synes det er hyggelig å handle i små spesialforretninger, da får de det lille ekstra som de ikke finner på kjøpesenteret. Hun smiler.
– Folk er glad i sentrum, det merker jeg hver eneste dag.

LES MER:
Midt i sentrum av Larvik snublet vi tilfeldigvis inn i denne innbydende bakgården, og følte plutselig at vi var i en europeisk storby.

Her kan du få en virtuell 3D-omvisning på Hungry Heart

Hungry Heart Cafe