Fritid

Skal bli Norges beste Triathlon

Foto: Kai Otto Melau, Kon-Tri
Med Thor Heyerdahl som inspirasjon og Indre havn som ramme er Kon-Tri i ferd med å etablere seg som et av de mest populære Triathlon- arrangementene i landet.

Kon-Tri arrangeres i år for tredje gang og er inspirert av Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ekspedisjonen.

- Heyerdahl vendte sitt blikk ut mot havet - alltid på jakt etter å flytte på egne grenser, sier Kai-Otto Melau i Kon-Tris arrangørgruppe. Og triathlon handler om nettopp dette - flytte noen grenser og utfordre seg selv.

Melau understreker at dette er et arrangement for alle, hvor distansen er en såkalt sprint – 750m svømming/20km sykling/5km løping

 

Se film fra Kon-Tri 2016 her!

 

Vokser raskt
Triathlon er en av de raskest voksende idrettene i Norge. Kanskje ikke så rart siden den omfatter tre populære grener – svømming, sykling og løping. Med Larvik`s sterke tradisjoner innen disse grenene er det naturlig at byen har sitt eget triathlon. Arrangørene i Nanset IF Triathlon og Larvik Svømmeklubb konstaterer at arrangementet er en suksess.

-Kon-Tri har kommet for å bli og i år regner vi med at fem hundre deltakere vil stille på startstreken. Utøverne er alt fra Norgeseliten til «sofasliterne» som ønsker et mål å trene mot. Triathlon er nemlig for alle – uansett ferdighetsnivå, utstyr eller ambisjoner. De aller fleste kan både svømme, sykle og løpe, så hvorfor ikke kombinere de tre, sier Kai-Otto Melau.

 

TRIATLON

  • Triatlon kom på det olympiske programmet i Sydney i 2000.
  • Normalt regner man at sporten har sitt opphav på Hawaii i 1978, da en liten gruppe marine soldaterkranglet om hvem av de som var den best trente idrettsmannen
  • Hansker er ikke tillatt å bruke under svømmedelen
  • I 2013 var det 80 registrerte Triathlonklubber, mens i begynnelsen av 2015 var det 142
  • Norseman Xtreme Triathlon i Norge er internasjonalt anerkjent som verdens hardeste triatlon-konkurranse

    www.kon-tri.no

Indre havn – Norges beste arena.
-Vi har helt siden starten hatt som mål å bli Norges beste triathlon, og mener vi er godt på vei. Arrangementet har fått et godt rykte på seg i triathlon-norge og Indre Havn er muligens den beste arenaen i Norge. Et slikt arrangement i Indre Havn er veldig god Larviksreklame som viser hvilken fantastisk havn vi har her i byen.

I samarbeid med lokale aktører og foreninger planlegger Kon-Tri en rekke arrangementer gjennom året. Alt fra foredrag, felles treningssamlinger og ulike sosiale sammenkomster vil bli arrangert under Kon-Tri flagget.

 

Foto: Kai Otto Melau, Kon-Tri